15 jarige Rijswijker aangehouden voor beroving

Politieagenten hielden dinsdag 3 november in Delft een 15-jarige Rijswijker en een 16-jarige Zoetermeerder en aan voor betrokkenheid bij meerdere berovingen. Agenten hielden eerder in de week al vier verdachten aan voor verschillende berovingen in Delft. De recherche onderzoekt de zaken en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Vijf jongeren beroofden maandag 2 november even na 22.00 uur een 26-jarige fietser uit Delfgauw van zijn tas. Het slachtoffer fietste naar huis en werd net voor de IJsmeestertunnel, onder de A13, tegengehouden door de jongens die hem aanspraken.
Op dat moment liet één van de jongens een vuurwapen zien en pakte ze zijn rugtas af. De jongens renden daarna weg voor de tunnel langs rechtsaf richting de Oudelaan. De politie onderzoekt of de nu aangehouden verdachten betrokken zijn bij deze beroving.

De recherche onderzoekt de vijf berovingen en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844. De jongens bij de beroving voor de IJsmeestertunnel droegen donkere kleding. Een van hen droeg een donkerblauwe jas en een grijs Beanie mutsje.