Haags Renaissance Kamerkoor geeft concert in Rijswijkse Oude Kerk

Op zondag 8 november om 15.30 uur geeft het Renaissance Kamerkoor een gratis concert in de Oude Kerk in de Herenstraat De kerkdeuren gaan open om 15.00 uur, Medewerking wordt verleend door Annemarie en Kathy van Prooijen op viool en accordeon. Haags Renaissance Kamerkoor werd in 1982 opgericht door de huidige dirigent Frans Scheffers. Het repertoire: muziek uit de 16e en begin 17e eeuw, en daarnaast een grote inbreng van muziek uit de 20e eeuw. In hun muziek proberen zij in afgeronde programma’s een evenwicht te vinden tussen wereldlijke en religieuze muziek, en tussen a capella en mét begeleiding.

Regelmatig zoeken wij hierbij de uitdaging werken uit te voeren die niet al te vaak te beluisteren zijn, soms gecombineerd met een andere kunstvorm, zoals gedichten, schilderijen of toneel.

Zij streven naar hard werken in een prettige sfeer. Koorleden bestuderen thuis (m.b.v. midifiles) de muziek, zodat tijdens de repetities vrijwel uitsluitend meerstemmig wordt gezongen. Regelmatig werken wij met een professionele zangdocente aan stemvorming. Momenteel hebben zij plaats voor een hoge alt, tenor, een bariton en een bas

Voor 2016 staat een bijzonder programma op hun lijst. In het kader van het Jeroen Boschjaar brengen ze een programma met stukken die een directe relatie hebben met het Den Bosch van het begin van de 16e eeuw. Daarbij leggen ze verband met huidige ‘Jeroen Boschschilders’ en bijpassende moderne koorwerken. Voor dit programma met een aantal meer-dan-vierstemmige stukken, zijn wij op zoek naar zangers die hieraan (tijdelijk) willen deelnemen. De woensdagavondrepetities voor dit programma starten in het najaar van 2015. Meer informatie op:

www.Haagsrenaissancekamerkoor.nl