Idee-cheque voor flatcommissie Titus Brandsmaflat

In de Titus Brandsmaflat wonen veel ouderen. Ouderen die niet achter de geraniums blijven zitten, maar van alles organiseren. In een leegstaande ruimte van Rijswijk Wonen, begonnen ze met een bibliotheek, daarna volgde sjoelen, klaverjassen en gezamenlijke maaltijden. Sinds vandaag zijn dat ook puzzeltochten. Uit handen van wethouder Björn Lugthart kreeg Ria Weidman een ideecheque van 400 euro. “We gaan gelijk echt servies kopen voor de maaltijden, want nu gebruiken we elke keer plastic borden en bestek”, zegt Ria.
De laatste tijd is veel gebeurd in de flat. De hal ziet er veel beter uit sinds de renovatie. Een aantal bewoners zag hierin gelijk een mogelijkheid om activiteiten op te zetten voor flatbewoners die niet veel hun huis uit komen. Uiteindelijk is het een grote groep die nu regelmatig aan de gang gaat. En allemaal zijn het vrijwilligers. Maar omdat ze toch nog wat plannen hebben waar wat geld voor nodig is, deden ze een beroep op de gemeente en wel in het bijzonder op de idee-cheque die nu beschikbaar is voor bewonersinitiatieven. En plannen hebben ze nog genoeg. Vandaag ging de eerste puzzeltocht van start. Wethouder Björn Lugthart geeft het startschot voor de deelnemers die met twee tegelijk vertrokken voor de puzzeltocht. Ook voor de jaarwisseling en de komende zomer zijner al ideeën genoeg.

De idee-cheque is er om bewoners meer te betrekken bij de buurt en actief in te zetten voor de leefbaarheid van de buurt. Twintig bewonersinitiatieven worden tot het einde van dit jaar door het Wijkmanagement van Rijswijk (financieel) ondersteund met 50, 100, 250 tot een maximum van 400 euro. Er zijn nog 12 cheques, heeft u een idee kijk op : www.rijswijk.nl/aanvraagformulier-idee-cheque.