Rijswijkse Daniëlle Sluijter 3e in Spijkenisse op moeilijk parcours

Onze Rijswijkse moutainbikester Daniële Sluijter doet het meer dan goed. Ze heeft alle papieren in handen om kampioen van Zuid Hiolland te worden. Afgelopen zaterdag reed ze in Spijkenisse, daar werd ze derde. “In de eerste ronde weg kunnen rijden, later toch terug gehaald door twee veldrijdsters die op de grote stukken asfalt in het parcours net wat harder konden. Verder erg tevreden”, zegt ze nuchter. Volgende week rijdt ze in Giessenburg voor de wintercompetitie. Al bij het warm rijden voor de wedstrijd wist ze dat de regiowedstrijd in Spijkenisse niet makkelijk zou gaan worden met die grote stukken asfalt. Zij zegt daarover: “Tijdens deze regiocompetitie mag je starten met de mountainbike en met de veldrijfiets. In de bosjes waar je veel moet draaien ben ik in het voordeel, maar op het asfalt zijn de meiden met een veldrijfiets erg in het voordeel. Jammer genoeg zitten er hele lange stukken asfalt in deze ronde.”
Dat was geen reden voor haar om de wedstrijd bij voorbaat op te geven. Het kopgroepje van vijf, waaronder ook Daniëlle, was goed aan elkaar gewaagd. Eén van de dames demarreerde, waarna de andere vier volgden. Niet veel later sprintte Daniëlle weg van hen en kreeg zelfs weer aansluiting met de leider in de wedstrijd. En dat niet alleen, ze ging er ook overheen. Haar voorsprong bouwde ze op tot 10 seconden. De lange stukken asfalt deden haar de das om. Na een uur kwam ze als derde over de finish als derde. Een pracht prestatie op een dergelijk parcours.

“Het was een zware race, op dit parcours kan je erg hard rijden. Dat komt ook door de grote stukken asfalt. En tja, met een mountainbike kan je dan gewoon niet op tegen een veldrijfiets. Jammer! Maar verder ben ik heel erg tevreden over mijn wedstrijd.” Binnenkort rijdt Daniëlle ook in Rijswijk, daarover houden we jullie op de hoogte. En we duimen mee dat de Rijswijkse kampioen van Zuid Holland wordt.