Cabaret: George Groot in zorgcentrumSteenvoorde

Na het prachtige concert van Lenny Kuhr in september, is het zondag 25 oktober de beurt aan cabaretier George Groot. De cabaretier, liedjesschrijver en medeoprichtervan de vooral in de jaren zeventig populaire cabaretgroep Don Quishocking speelt om 14.30 uur in Woonzorgcentrum Florence aan de Generaal Sporlaan zijn voorstelling SepetemberSong. Als George Groot op het toneel zit te praten is het bijna of je bij hem thuis op de thee zit of aan een tafeltje in een café. Anekdotes uit het cabaret-vak, verhalen over zijn jeugd in Edam, over z’n liefdes, over het schrijverschap. Zelf zegt hij over dat
laatste: “Ik heb niet zo veel geschreven in mijn leven. Gemiddeld zo’n zeven nummers per jaar. Maar ja, als je al vijftig jaar schrijft zijn dat er toch driehonderdvijftig.

Dus er zijn liedjes genoeg waarvan ik denk: die wil ik nog wel eens zingen.” Veel
teksten die hij schreef voor Don Quishocking, voor Jenny Arean, voor zijn vrouw
Anke en voor zichzelf krijgen in dit programma een plek. En de leidraad is: hou je van me, blijf je bij me, zal je nooit weggaan…
Na George Groot volgen Marjan Berk & Bill van Dijk (29 november), Fred Vaassen (17 januari) en Saskia & Serge (21 februari). Dit initiatief wordt gesteund door het Rabobank Stimuleringsfonds.

Reserveren kan via rijswijkseschouwburg. nl en via woonzorgcentrum Steenvoordebij Saskia Roos: 070-7541962. De voorstellingen zijn openbaar (niet alleen voor bewoners van Steenvoorde).