26 militaire oorlogsvoertuigen uit WOII en koude oorlog tijdens Nationale Bunkerdag

Zaterdag is het Nationale Bunkerdag. Een dag waarop in Rijswijk bij Park Overvoorde 26 militaire voertuigen uit de oorlog te zien zijn bij museum bescherming bevolking. Uiteraard nam Rijswijk.tv een kijkje bij Bunkercomplex Park Overvoorde om dit stukje historie mee te nemen. Ook de bunkers zijn tijdens de Nationale Bunkerdag te bezoeken.

Over de bunker
De commandopost in Rijswijk vindt zijn oorsprong bij het begin van de Tweede Wereldoorlog. Op de locatie zijn diverse Duitse bunkers gebouwd waaronder ook een afluisterpost die voordeel moest opleveren voor de Luftwaffe. Deze structuren van dit type zijn de laatste overgebleven in heel de wereld: uniek! In het museum kom je meer te weten over het leven van de BB’ers tijdens en zijn er diverse uitrustingsstukken. Ook de later gebouwde atoombunker is te bezoeken. Ook zie je de inrichting van een eenvoudige schuilplaats en welke gevolgen een kernwapenaanval zou hebben gehad.

Open dag
Gedurende de open dag zijn uiteraard de bunkers en het museum geopend, maar ook zijn de militaire voertuigen van twee voertuigclubs aanwezig. Een deel zijn restaurateurs, maar er is ook een DDR re-enactmentgroep aanwezig met voertuigen van achter het ijzeren gordijn en in volledig uniform. Er zijn verschillende bijzondere voorwerpen, voertuigen en andere toebehoren te bezichtigen. Ook kunnen bezoekers meerijden, is er een speurtocht en heeft de scouting een hindernisbaan opgezet. De open dag is nog tot vier uur ’s middags te bezoeken.

HVDW6124 HVDW6116 HVDW6107 HVDW6103 HVDW6084 HVDW6079 HVDW6069 HVDW6064
<
>