Wethouders lopen, maar vooral praten, in Oud Rijswijk

Hoe leer je een wijk goed kennen. Door er uitgebreid doorheen te lopen en met voorbijgangers te praten. Dat deden de wethouders Nicole Dierdorp en Ronald van der Meij vanmiddag, vrijdagmiddag, tijdens hun werkbezoek aan Oud Rijswijk. Maar het werd meer dan objecten bekijken. Passanten grepen het bezoek aan om direct een paar vragen te stellen. Wijkwethouder Nicole Dierdorp en wijkagent Klaar Toet besloten ter plekke samen een spreekuur in de wijk te gaan houden. Het doel van het werkbezoek was de openbare ruimte in Rijswijk te bekijken op het gebruik en beheer ervan en het in vogelvlucht enkele accommodaties en projecten, die in Oud Rijswijk een belangrijke functie hebben, te bezoeken.
Op de zolder van Museum Rijswijk toonde Wim Dammers, secretaris van de Historische Vereniging Rijswijk, de nieuwe ruimte van de werkgroep ‘Rijswijk Verbeeld’. Dat zijn de leden die beeldmateriaal digitaliseren. Hun eerste mega klus is het digitaliseren van het meer dan 600 U-matic banden tellende archief van Omroep Rijswijk.

Tijdens de wandeling werd uitgebreid verteld over de historie van de wijk. Willem van de Ende leidde het gezelschap rond in galerie ArtiShock van deze Rijswijkse kunstenaarsvereniging en toonde ook nog even de kast waar in de oorlog de geheime zender stond.