250 jongeren genoten van kerstactiviteiten in Rijswijk

In de kerstvakantie heeft Haaglanden Beweegt zo’n 250 kinderen vermaakt met een activiteitenprogramma voor de jeugd van 12 tot 17 jaar. Deze leeftijdsgroep valt vaak net buiten een hoop regelingen en activiteiten. Het stopt bij de Ontdekkers vaak ook bij 12 jaar.

Kinderen van de nieuwe generatie
“Ook in deze tijden van lockdown is het belangrijk dat jongeren binnen de geldende maatregelen, positief kunnen opgroeien. Activiteiten zoals die van Haaglanden Beweegt en De Ontdekkers dragen daaraan bij. Omdat het van belang is voor kinderen, die de nieuwe generatie vormen, om toch nog leuke dingen te kunnen blijven ondernemen,” aldus wethouder Johanna Besteman.

Veel activiteiten
Jongeren kwamen in beweging tijdens de silent disco en konden hun energie kwijt bij o.a. lasergamen en een jungle run. Creatievelingen konden zich uitleven tijdens het maken van een ‘foute kersttrui’. Met steun van de Gemeente Rijswijk is voor jongeren van 18+ als ‘kers op de slagroom’ een driedaags online FIFA-toernooi georganiseerd. Verder hebben jongeren drie avonden tegen elkaar gestreden om een Playstation 5.