Eigenaren invalidenparkeerkaart hebben in Delft aparte kaart nodig

Heeft u als particulier of instelling een Europese of regionale gehandicaptenparkeerkaart die niet in Delft is afgegeven? En bent u van plan in Delft te gaan parkeren? Dan is deze informatie belangrijk. Vanaf 1 oktober hebt u een gratis jaarvergunning nodig om op betaald parkeerplaatsen en op plaatsen voor vergunninghouders te kunnen parkeren. Parkeren met gratis jaarvergunningDelft heeft in 2015 kentekenparkeren ingevoerd. Dit betekent dat de parkeercontroleur aan de hand van het kenteken controleert of voor het parkeren is betaald. Kentekenparkeren heeft ook gevolgen voor u als houder van een gehandicaptenparkeerkaart.
Als u niet in Delft woont of u woont wel in Delft, maar uw gehandicaptenparkeerkaart is niet in Delft afgegeven, dan mag u met ingang van 1 oktober 2015 alleen met een (gratis) jaarvergunning gratis parkeren op betaald parkeerplaatsen en op plaatsen voor vergunninghouders.
Deze jaarvergunning is gekoppeld aan uw kenteken en is maximaal 1 jaar geldig. Een parkeerbewijs op uw dashboard is op deze plaatsen dan niet meer nodig. Hierdoor vermindert ook de kans op inbraak in uw auto.
Parkeert u op een algemene parkeerplaats voor gehandicapten, een plaats met een parkeerverbod of buiten de parkeervakken op een woonerf, dan moet u nog wel uw gehandicaptenparkeerkaart met blauwe parkeerschijf zichtbaar op het dashboard leggen.

Hoe vraagt u een gratis jaarvergunning aan?
U kunt een gratis jaarvergunning aanvragen. U gaat daarvoor naar de www.Delft.nl Inloggen doet u met DigiD en met de aanvraag stuurt u een digitale foto van uw gehandicaptenparkeerkaart mee.
Bent u niet in staat uw aanvraag via de website te doen, dan kunt u hiervoor ook een afspraak maken met het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16. Ga hiervoor naar www.delft.nl/afspraak voor het maken van een afspraak via de website of bel 14015.

Niet parkeren in autoluwplus-gebied
Het autoluwplus-gebied in het centrum van Delft is een voetgangersgebied. Toegang met een motorvoertuig is alleen toegestaan voor het laten in- en uitstappen van personen. Of om te laden en te lossen. U mag hier niet parkeren. Grenzend aan het autoluwplus-gebied zijn extra algemene gehandicaptenparkeerplaatsen.