Inbrekers actief op dak winkelcentrum In de Bogaard

Gisteravond werden er diverse eenheden door de politiemeldkamer naar winkelcentrum In De Bogaard gestuurd omdat daar een aantal personen via het dak probeerden in te breken. De melder zag ook het schijnsel van zaklampen. Ter plaatse aangekomen kregen agenten op het dak van het winkelcentrum zicht op drie personen die op aanroepen er hard vandoor gingen. Al snel kregen de eenheden ter plaatse ondersteuning van de politiehelikopter die al in Rijswijk bezig was met het uitvoeren van een surveillancevlucht. Samen met eenheden van andere basisteams en de politiehelikopter, wisten de politie drie minderjarige verdachten aan te houden aan de zijde van de Pr Beatrixlaan.
De aangehouden verdachten werden voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en de ouders werden direct in kennis gesteld. Op het dak was geen schade en inmiddels is duidelijk dat het hier om baldadig gedrag ging. Er wordt gekeken of de zaak kan worden overgedragen aan Halt.

Halt biedt jongeren de kans om hun strafbare gedrag recht te zetten zonder dat dit langdurige gevolgen heeft. Als een jongere de Halt-straf naar behoren afrondt, voorkomt hij op deze manier een justitiële aantekening. Dat betekent niet dat een Halt-straf vrijblijvend is: als een jongere niet meewerkt aan zijn Halt-straf, komt hij alsnog in contact met Justitie.