Kijk recht in het hart van de Rijswijkse verleden

Woensdag 14 oktober tussen 11.00 en 17.00 uur is de Open Dag Museum Rijswijk, Herenstraat 67, op de etage met een bezoek aan dé canonzaal en het Rijswijks Historisch Informatiecentrum. In 2006 verscheen de Canon van Nederland. Niet lang daarna, al in 2007, was de Canon van Rijswijk gereed met verhalen over Rijswijk. Hierin zijn historische gebeurtenissen opgenomen over onder andere Ypenburg, de Romeinen, Prins Maurits en de Vrede van Rijswijk.
De vaste presentatie in de Canonzaal van het Museum belicht niet minder dan 84 onderwerpen uit Rijswijks verleden. In de Maand van de Geschiedenis een extra reden om de zaal, tijdens de Open dag, gratis te bezoeken. Al luisterend en kijkend komt het Rijswijks verleden tot leven!

In het informatiecentrum bent u altijd welkom. Voor stamboomonderzoek, artikel of spreekbeurt, of het raadplegen van boeken, tijdschriften, atlassen, foto’s en veel meer. Wist u dat u ook de in Rijswijk verschenen kranten van 100 jaar geleden kunt bekijken? De medewerkers maken u graag wegwijs!