Rijswijk krijgt Europese Kampioenschappen Padel

De internationale padelfederatie en de Nederlandse Padelbond hebben bekend gemaakt dat de Europese kampioenschappen voor landenteams (zowel dames en heren) in het nieuwe indoor sportcentrum La PLaya in de Rijswijkse Plaspoelpolder worden georganiseerd, en wel van 2 t/m 6 december dit jaar. De gemeente Rijswijk is ontzettend trots dat het EK van de snelst groeiende racketsport ter wereld uitgerekend op de Plaspoelpolder in Rijswijk plaats gaat vinden. Rijswijks ondernemer en tevens aanvoerder van het Nederlandse padelteam Marcel Bogaart maakt zich al jaren sterk voor de ontwikkeling van deze relatief nieuwe maar populaire sport.
Het onlangs geopende indoor sportcentrum La Playa in Rijswijk heeft de modernste padelfaciliteiten in Nederland. Naast padel kan in het sportcentrum tevens speed-soccer en beachvolleybal gespeeld worden.

Padel is een racketsport voor twee spelers (enkelspel) of voor paren (dubbelspel), waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net dient gespeeld te worden. Het is een mix van tennis en squash.