Metamorfose voor zwemparadijs De Schilp

Vanochtend opende wethouder Réne van Hemert, vergezeld van collega Nicole Dierdorp, Esther van Rijn en Marcel van der Heijde, beide van Optisport het ‘nieuwe’ zwembad De Schilp. Al bij binnenkomst wordt de metamorfose duidelijk. Nieuw, gezellig meubilair en de hele inrichting in fris rood en blauw. “We hebben Wifi, de krant, comfortabele banken, lekkere koffie, dan hebben de ouders het ook naar hun zin. Kinderen hebben altijd plezier in het zwembad,” vertelt directeur Marcel Van der Heijde. In 2002 werd zwembad De Schilp aan de Schaapweg gebouwd naast de sporthal. Vanaf het begin was de exploitatie in handen van de gemeente. De gemeenteraad ging op 16 juni akkoord met de keuze van het college van burgemeester en wethouders om het beheer en de exploitatie van sport- en welzijncentrum De Schilp per 1 juli 2015 toe te vertrouwen aan Optisport Exploitaties BV uit Gorinchem.
“De overgang is naadloos verlopen. Voor de gebruikers zelfs geruisloos,” aldus René van Hemert. “Het team is overgegaan naar Optisport en oudere medewerkers zijn in dienst gebleven van de gemeente en gedetacheerd bij De Schip.”
“De beginperiode was best een onrustige fase voor iedereen van het team. De verbouwing en toch gewoon doorgaan met het werk. Daarbij werd er nogal wat gevraagd van hen. Maar, een compliment om dat tandje bij te zetten,” benadrukt Marcel van der Heijde.

De zwemlessen en het toezicht in De Schilp is al die jaren van hoge kwaliteit geweest. Er waait nu een frisse moderne wind. Zwemles is nu veel meer een zwemavontuur geworden. Bij een kinderfeestje staat Zed de mascotte al bij de deur te wachten. Maar ook bedrijfsbijeenkomsten krijgen een sportief (nat) tintje.

Tot en met zondag 4 oktober is er een feestweek in Sport-en welzijnscentrum De Schilp. Ter gelegenheid van de officiële opening vandaag zijn er de gehele week diverse activiteiten en feestelijke extra’s voor de bezoekers. Voor zwemleskinderen is er popcorn of een ijsje, er zijn kortingsbonnen voor verschillende sportieve activiteiten en woensdagmiddag 30 september kun je gratis zwemmen tegen inlevering van de voucher die deze week in Groot Rijswijk staat.