Herkenbare plekjes uit Rijswijk in ArtiShock

Maria Bentvelzen exposeert van 2 tot en met 22 oktober in galerie ArtiShock aan de Schoolstraat 26. Maria toont in deze overzichtstentoonstelling zowel nieuw als ouder werk. Het eerdere werk bestaat uit tekeningen en aquarellen, vooral stads- en landschapsgezichten in en om Rijswijk geschilderd. In een paar decennia heeft Maria vele bekende en onbekende hoekjes van het dorp, de Vliet, de parken en de buitenhuizen vastgelegd.
De indrukwekkende hoeveelheid is uiteindelijk gebundeld in een boek, en deze uitgave zal bij de opening van de tentoonstelling gepresenteerd worden. Voor wie zich verbonden voelt met Rijswijk is het een prachtig naslagwerk ; de gebouwen en landschappen zijn niet alleen zeer natuurgetrouw geschilderd maar ook zeer sfeervol. Zelfs ‘lelijke’ obstakels als verkeersborden of machines zijn in de aquarellen opgenomen als waren het kleurrijke versierselen. Daarmee is de dagelijkse omgeving meteen geaccepteerd en verpakt in een eenvoudige schoonheid.
Naast de aquarellen zal ook werk met een nieuwe techniek getoond worden: acrylschilderijen met een heldere en pure belijning. Letterlijk een belijning want om elk kleurvlak is door uitsparing een lijn ontstaan. Het doet enigszins denken aan de techniek van glas in lood of linosnedes.