Leeuwendaallezing: Bijbel en kosmos

Zondag 4 oktober om 20.00 uur is er een lezing over Bijbel en Kosmos in de Leeuwendaalkerk, Oranjelaan 62. Een reis door de wonderlijke wereld van sterrenbeelden, planeten, tijd en getallen. Hans van WiInkelhoff legt verbanden tussen kosmologische gebeurtenissen en bekende bijbelverhalen. Toegang gratis. Altijd al hebben mensen geloofd dat aarde en hemel zijn gemaakt door iemand met superieure intelligentie en kracht. Wij noemen deze ‘iemand’ God. De Griekse wetenschappers uit vroeger tijden zagen God als de architect van hemel en aarde en als de grote wiskundige die meer dan wie ook thuis is in de wereld van getallen en berekeningen.
Kunnen wij iets van de hand van de Meester ontdekken in de orde en logica in de schepping? En kunnen wij daar wat van vinden in de Bijbel?
Tijdens de lezing gaan de aanwezigen de wonderlijke wereld van sterrenbeelden, planeten, tijd en getallen binnen. De lezing wordt verduidelijkt met foto’s en filmpjes en worden enkele gedeelten uit de Bijbel gelezen en op een niet eerder toegepaste manier uitgelegd. Tesamen kijkt men naar belangrijke data en gebeurtenissen in de Bijbel en wordt ontdekt dat de hemel op dergelijke momenten iets bijzonders vertoont.
www.leeuwendaalkertk.nl