Wethouder Borsboom opent Rijswijks deel wandelroutenetwerk

Wethouder Marloes Borsboom opende zondagmorgen het Rijswijkse deel van het wandelroutenetwerk Hof van Delfland. Het gaat om 900 km aan wandelpaden in het gebied tussen Rotterdam, Den Haag, Delft en Hoek van Holland. Wethouder Borsboom wandelde samen met een aantal stadgenoten via een deel van de route die in Rijswijk is uitgezet. Een groot deel van de wandelpaden in deze stad voert door de Landgoederenzone en door de andere groene gebieden van de stad.Marloes Borsboom benadrukte na haar wandeling op kinderboerderij ’t Akkertje het belang van het lekker buiten wandelen in de natuur. Ook wees ze op het grote belang van de biodiversiteit, waaraan de gemeente Rijswijk grote aandacht besteedt.
Het wandelroutenetwerk is gerealiseerd door het Recreatieschap Midden-Delfland, samen met de gemeenten, de provincie en allerlei natuurinstellingen.
De routekaart is op papier te verkrijgen bij VVV’s en boekhandels, maar je kunt ook een digitale routeplanner gebruiken. Die is te vinden op de website www.heerlijkbuiten.nl.

Bekijk hier de video