Zaterdag is het burendag in Steenvoorde

Ook dit jaar is het weer Nationale Burendag. Die dag wil Florence niet zomaar voorbij laten gaan. Zaterdag 26 september is er rond woonzorgcentrum Steenvoorde van alles te doen. De dag staat in het teken van ‘Bewegen is gezond voor jong en oud’. Buren van woonzorgcentrum Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan 62 zijn die dag uiteraard van harte welkom. Tussen 10.30 en 15.30 uur zijn er diverse activiteiten. Zo is er muziek van onder meer De Haagse Hopjes, The Swinging Oldtimers en de PretPolitie. Verder is het mogelijk om deel te nemen aan een workshop zumba- en flamencodansen.Ook is er een Bungee Trampoline. Verder kunnen bezoekers zich samen met hun dierbaren laten fotograferen. Daarnaast zijn er heerlijke smoothies en poffertjes.

Walking Voetbal
Tussen 14.00 en 15.00 uur vindt de bijzondere workshop ‘Walking Voetbal’ plaats. Deze wordt gegeven door de oud-sterspelers van ADO. ‘Walking Voetbal’ is een aangepaste vorm van de sport waarbij niet mag worden gerend. Daarmee krijgen ouderen die door fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen.

Vrijwilligers
Wellicht overweegt u al langer om vrijwilliger te worden? Kom dan ook een kijkje nemen op burendag. Ook jongeren zijn welkom. Zo is Steenvoorde nog op zoek naar studenten die willen zwemmen met onze bewoners met geheugenproblemen.