Scholieren van ‘t Prisma mogen op Gen. Vetterstraat blijven

De kinderen, de ouders en alle leerkrachten van ’t Prisma zijn super blij. Hun grote wens gaat in vervulling. Ook na de Kerst mogen ze op de Gen.Vetterstraat blijven. Een week hebben ze daarvoor in de stromende regen handtekeningen opgehaald. Maar dat hadden ze er graag voor over. Het goede nieuws hoorden ze vanochtend van wethouder Nicole Dierdorp. “Een goede omgeving is heel belangrijk voor de kinderen, er is de laatste maanden al genoeg gebeurd”, aldus Nicole. Wethouder Nicole Dierdorp ging aan tafel met Rijswijk Wonen en Librijn, de beheers organisatie van de openbare scholen in Rijswijk en Delft. Vanochtend had de wethouder nog een laatste gesprek met Bert Klompmaker van Librijn. Nu ’t Prisma nog een paar jaar blijft gaat Librijn kijken of er nog wat verbeterd kan worden aan de school aan de Gen. Vetterstraat. “Het is belangrijk dat er weer wat rust komt. We gaan naar het schoolplein de de school kijken of we het voor de komende jaren nog wat leuker kunnen maken”.

Na de brand van 24 juli in de drie scholen moesten de kinderen voor het nieuwe schooljaar een nieuwe plek krijgen. Basisschool ’t Prisma kon tijdelijk naar de oude praktijkschool aan de Gen.Vetterstraat. Na hard werken van de gemeente en het team konden ze op 24 augustus daar beginnen. Maar nu, na een maand bevalt het daar zo goed dat iedereen wil blijven tot de nieuwe school in 2017 klaar is. Dus niet voor de Kerst weer naar een andere plek. Een spontane handtekeningenactie van de ouderraad en de ouders kreeg van alle kanten bijval. Ook de wethouder gebruikte al haar contacten en mogelijkheden. Met nu het goede resultaat.

De kinderen van ’t Prisma kunnen blijven op de locatie van de Generaal Vetterstraat
Dit kon vanmorgen aan de kinderen van ’t Prisma gemeld worden die een handtekeningen actie aan de wethouder kwamen aanbieden. Dankzij alle extra inspanningen van vrijwilligers, hulpouders en de leerkrachten werd de Generaal Vetterstraat al direct tot een heel eigen plek gemaakt, zodat de kinderen zich er snel thuis voelden. De kinderen vonden het zo’n prettige plek dat zij samen met de ouders een handtekeningen actie zijn begonnen. Daarom is het nu nog mooier om aan de kinderen en aan de ouders te kunnen melden dat hun actie tot een goed gevolg heeft geleid.

De gemeente, de schoolbesturen en Rijswijk Wonen zijn de afgelopen periode druk geweest met een zorgvuldig onderzoek naar verschillende locaties en om samen tot goede afspraken te komen. Volgens wethouder Dierdorp zijn ze hier goed in geslaagd. “Ik ben heel blij dat er zo hard aan oplossingsmogelijkheden gewerkt is, om ervoor te zorgen dat de tijdelijke locaties, binnen de afstand van 1 kilometer van de wijk van de oude locatie. Alle kinderen hebben dan in het nieuwe jaar allemaal een veilig en prettig nieuw onderkomen waar ze voorlopig niet uit hoeven. Totdat er een nieuwe brede school gebouwd is.”