Het Prisma wil niet weer tijdelijk verhuizen

‘Het is een mooi school hier aan de Generaal Vetterstraat, de kinderen hebben het hier naar hun zin. Ze zijn hier net lekker gewend. We moeten er niet aan denken dat we met de Kerst weer wegmoeten naar een andere tijdelijke behuizing”, zo maar een paar reacties van ouders van ’t Prisma die de petitie komen tekenen, die de ouderraad is gestart. Morgen om 11 uur gaan de kinderen naar wethouder Nicole Dierdorp de handtekeningen overhandigen en pleiten dat ze mogen blijven. Na de brand van 24 juli in drie basisscholen, moest er snel worden gehandeld door de schoolbesturen en de gemeente. Binnen een maand, na de zomervakantie, moest er een opvang zijn voor de leerlingen. De Godfried Bomans ging naar Delft, de Snijdersschool ging voor een deel naar de Boemerang en ’t Prisma kon in een leegstaande school aan de Generaal Vetterstraat, eigendom van de woningbouwvereniging. Afspraak was dat dit voor een paar maanden was, per 1 januari moesten ze hier weer weg.
Inmiddels zijn we een maand verder. En eigenlijk wil iedereen, het team, de ouders en de kinderen, dat ze hier mogen blijven tot in 2017 de Brede School klaar is, waar de drie basisscholen in samen zullen gaan. Spontaan is toen de handtekeningenactie ontstaan. Voordat de school begint en na afloop wordt ouders gevraagd te tekenen. De respons is 100%. Dat sterkt de ouderraad nog meer om zich hard te maken voor het blijven aan de Generaal Vetterstraat. ‘De kinderen hebben hier hun draai gevonden, er zijn ook al speeltoestellen geplaatst. Eigenlijk is het een perfecte locatie’.

Morgen gaan ouders en kinderen naar het stadhuis om de handtekeningen te overhandigen aan de wethouder. Zij hebben er vertrouwen in dat het de wethouder lukt om bij de woningbouwvereniging wat te regelen. ‘Als we nu tijdelijk weer weg moeten tot 2017, kost dat de gemeente ook weer extra geld’.