Nieuwe toekomst voor Tot Ons Genoegen

Jasper Vogel(7), het jongste lid van Tot Ons Genoegen en wethouder Ronald Van der Meij, plaatsten vanmiddag een bord met het nieuwe logo van de volkstuinvereniging in de grond. Daarmee komt de start op de nieuwe locatie weer een stuk dichterbij. “Er is wel heel wat water door de Vliet gestroomd eer het zover was. “Belangrijk is dat we altijd in gesprek zijn gebleven met de gemeente. Daardoor hebben we dit kunnen realiseren,” vertelt voorzitter Wim van Houts.
Het is alweer zo’n vijf jaar geleden dat bekend werd dat de Rijswijkse volkstuinvereniging Tot Ons Genoegen weg moest van haar huidige locatie aan de Ockenburger Tiendweg in RijswijkBuiten. Dat is nodig voor de ontwikkeling van Sion-’t Haantje. Het liefst wilden de leden op hun stek blijven. Geprobeerd werd de volkstuinvereniging in te passen in het projectplan. Toen dat niet mogelijk bleek, zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe plek.

Op woensdag 18 februari kozen de leden van Tot Ons Genoegen met ruime meerderheid voor de nieuwe locatie op de hoek van de Monseigneur Bekkerslaan en de Eikelenburglaan, een perceel van drie hectare, naast volkstuinvereniging Ons Ideaal. Het bestuur van de volkstuinvereniging heeft het terrein inmiddels gekocht van de gemeente Rijswijk. De gemeente maakt het terrein bouwrijp. De vereniging gaat de komende tijd de feitelijke inrichting met de volkstuinen en bijbehorende faciliteiten verzorgen.

Op de nieuwe locatie komen 94 tuinen, in grootte variërend van 150 tot 320 m2. Allemaal grenzend aan een sloot in verband met het water voor de planten. “We hebben de tijd tot 1 april 2016. Dat is belangrijk voor de ‘warme’ overgang. Eerst komen de huisjes, dan heeft iedereen een opslagruimte voor de gereedschappen en kunnen de planten worden overgebracht. Dat moet in het najaar worden gedaan als de planten in rust zijn,” legt Wim van Houts uit.

De komende tijd zal hard worden gewerkt om alles in orde te brengen. De tuinen, de huisjes, maar ook het nieuwe verenigingshuis bij de ingang.