Ouderraad t Prisma wil tot 2017 in Gen. Vetterstraat blijven

Het Prisma, één van de basisscholen die werd getroffen door de brand op 24 juli, is na de zomervakantie is een nieuwe – tijdelijke – locatie getrokken aan de Generaal Vetterstraat. De bedoeling is voor de Kerst een andere plek te krijgen tot in 2017 de nieuwe Brede School op de oude locatie klaar is. De ouders van de leerlingen zijn nu een handtekeningen actie begonnen om aan de Generaal Vetterstraat te mogen blijven tot 2017. “We zijn het schooljaar goed begonnen op onze nieuwe locatie aan de Generaal Vetterstraat. Er is in de vakantie heel hard gewerkt door het team, ouders, klusjesmannen en allerlei andere mensen die hun handen uit de mouwen wilden steken. Dat was hartstikke fijn! Onze dank was groot”, schrijft de Ouderraad van ’t Prisma aan de ouders van de leerlingen.
Het resultaat, vinden zij, mag er dan ook zijn; een prima gebouw waar de kinderen met plezier naar toe gaan en zich in korte tijd al op hun gemak zijn gaan voelen.

“Dit willen wij graag zo houden. We willen dat onze kinderen de komende jaren in dit gebouw kunnen blijven. Ze zijn er nu gewend, het voelt al vertrouwd en ze voelen zich veilig. We willen niet dat we na de herfstvakantie/kerstvakantie weer alles moeten inpakken en moeten verhuizen naar een andere plek. Dan moeten ze weer wennen en al die veranderingen zijn niet goed voor kinderen en ook niet voor het team en de ouders”, benadrukken zij.

Daarom willen ze een handtekeningenactie houden voor het behoud van dit gebouw voor hun kinderen. “Wij als Ouderraad zullen in de week van 22 september in de ochtend en in de middag op het plein te vinden zijn met een vel papier waarop we zoveel mogelijk handtekeningen willen verzamelen. Ook zal er bij de kleutergroepen binnen in de school een ouder staan waar de ouders van de kleuters kunnen tekenen. Ook de kinderen laten we in de klas hun handtekening zetten op een daarvoor opgestelde lijst”.
Al deze handtekeningen worden vrijdag door de kinderen aangeboden aan de wethouder Dierdorp van Onderwijs om hun standpunt duidelijk te maken: “Laat ons op de Generaal Vetterstraat blijven.”