Wethouder Marloes Borsboom: ‘Wij zijn met z’n allen Rijswijk’

Al voor de klok van vier zitten de eerste Rijswijkers vanmiddag al in de bibliotheek te wachten op de komst van wethouder Marloes Borsboom van Cultuur. Zij zijn allemaal gekomen voor het inloopspreekuur. Op dit moment bouwt het college aan een visie op de stad Rijswijk. Onderdeel hiervan is de plek die cultuur hierin neemt. “Je kan geen cultuurvisie schrijven in het stadhuis, daarvoor hebben we de inbreng van de Rijswijkers nodig”, zegt Marloes tussen twee gesprekken in. Het is opvallend hoeveel individuele burgers de weg naar dit eerste inloopspreekuur hebben gevonden (er komen er nog vier). “Ik heb vragen over het aanbod in de schouwburg. Daarvoor ga ik geen afspraak in het stadhuis maken om de wethouder te spreken, maar zo even aanschuiven en in tien minuten je verhaal doen, dat werkt wel.”
Ook een heer die zich zorgen maakt over Overvoorde, het landhuis dat al lang leeg staat te wachten op een horecabestemming. Ik ben bang dat het straks of in de brand gaat of verpaupert, en dat zou zonde zijn. Vijf minuten later wandelt hij tevreden de bibliotheek uit.

“We willen de Rijswijkse organisaties en inwoners bij een nieuwe visie betrekken. Want de Cultuurvisie maken we met elkaar en voeren we ook samen uit. Als zo’n visie wordt gedragen door de Rijswijkers is de kans van slagen op lange termijn ook veel groter”, benadrukt Marloes.

Wilt u ook een bijdrage aan leveren. Ga naar het spreekuur van wethouder Borsboom. U hoeft hiervoor geen aparte afspraak te maken.

Data en tijden
De spreekuren vinden plaats bij Trias, Cor Ruysstraat 2, Rijswijk, en in de Bibliotheek aan de Vliet, Generaal Eisenhowerplein 101, Rijswijk op de volgende data:
• Woensdag 23 september, 10.00 uur – 11.00 uur Locatie: Trias
• Ma 28 september, 16.00 uur – 17.00 uur Locatie: – Bibliotheek aan de Vliet,
• Ma 5 oktober, 16.00 uur – 17.00 uur Locatie: – Bibliotheek aan de Vliet,
• Donderdag 15 oktober, 9.00 uur – 10.00 uur Locatie: Trias