Rogier d’Ailly bij ArtiShock in Rijswijk

In Rijswijks galerie ArtiShock aan de Schoolstraat 26 is een tentoonstelling te zien van de schilder Rogier d’Ailly. Hij schildert alsof de lucht voortdurend in trilling is. De kleuren lopen in zachte tinten prachtig door elkaar en hoe wonderlijk is het dat we in die veelheid van kleine verfstreken een wereld aan stenen en oude gebouwen kunnen ontdekken. Zocht d’Ailly zijn onderwerpen eerst vooral in de natuur, – hij was gefascineerd door bomen-, nu zijn het oude tempels, kerken en ruïnes die op zijn schilderijen voorkomen. Stonehenge is veelvuldig in beeld gebracht met het zonlicht om de zware stenen heen spelend. Maar ook herinneringen aan de romantiek van de 19e eeuw komen voor; een hommage aan Casper David Friedrich hoort daarbij. Oude ruïnes zijn prachtig.
Zij brengen ons naar een wereld die niet meer bestaat. Volgens d’Ailly zijn het ‘Levende Stenen’, de ‘botten van de wereld , die alles hebben gezien’. En wie kan zich voorstellen waar de rand van de wereld zich bevindt? Ook die plek is geschilderd door d’Ailly; het is waar de stenen in lucht veranderen en de lucht in kringen versteent.

Behalve schilder is Rogier d’Ailly ook dichter en zijn bundel ‘Zwart schitterend’ is eveneens in de galerie te zien en te koop voor slechts tien euro. Kortom, deze tentoonstelling is een bezoek meer dan waard.

Galerie Arti-Shock is open woensdagmiddag t/m vrijdagmiddag 13.00 -17.00
Zaterdag van 11.00-16.00 en zondag van 14.00-17.00. Op zaterdag- en zondagmiddag is de kunstenaar zelf aanwezig vanaf twee uur.