Koning Willem-Alexander praat bij COA in Rijswijk over opvang vluchtelingen

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) in Rijswijk. Willem-Alexander sprak over opvang en huisvesting van grote aantallen vluchtelingen die naar ons land komen. ‘Aan bod kwamen de uitdagingen die daarbij spelen op landelijk en lokaal niveau’, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Lokale uitdagingen
Tijdens het gesprek ging het volgens de Rijksvoorlichtingsdienst over hoe het COA samen met alle andere organisaties “zorg draagt voor de opvang en huisvesting van grote aantallen vluchtelingen die naar ons land komen.” “Aan bod kwamen de uitdagingen die daarbij spelen op landelijk en lokaal niveau”, staat in het persbericht.

De medewerkers van alle bij het gesprek aanwezige instanties maken al maanden overuren door de toenemende stroom asielzoekers. Het COA vraagt burgemeesters om extra opvangplekken beschikbaar te stellen en voert gesprekken met zo’n 120 gemeenten. Er komen wekelijks 1700 tot 1800 asielaanvragen binnen.

Bij het bezoek waren geen journalisten en fotografen aanwezig. Alleen de Rijksvoorlichtingdienst heeft het bezoek wel vastgelegd.