Rijswijker wil niet in de regen staan

De verbouwing van de Haagweg is in volle gang. Op dit moment is het rustig rondom de verbouwing. Tijdens het forum van 8 september werd er een kritische vraag gesteld door Tymen Colijn van de Socialistische Partij. Het betreft de situatie rondom de tramhaltes. Colijn vraagt maakt zich zorgen over de veiligheid die mogelijk in het gedrang komt omdat er geen abri’s staan bij de haltes en er regenachtige perioden aankomen. Daarnaast is er ook geen plek om te schuilen. ‘Wil de wethouder in gesprek met de HTM aangaande de ontstane situatie?’, aldus Colijn.
Rene van Hemert, wethouder, geeft aan dat hij samen met de Metropool Regio Rotterdam-Den Haag naar een oplossing zoekt. Op lijn 1 en lijn 19 komen bredere tramstellen. ‘Er zijn nieuwe haltes besteld, maar nu blijkt dat de nieuwe haltes die er moeten komen nog niet klaar zijn’, aldus van Hemert.

Er vinden gesprekken plaats tussen de leverancier van de nieuwe haltes. We verwachten die snel te kunnen plaatsen. Van Hemert heeft in het forum aangegeven dat hij hier later deze week meer duidelijkheid over heeft. ‘Indien nodig komen de oude haltes tijdelijk terug op de Haagweg.’