Bewoners Tubasingel mogen balcons niet op

Grote schrik bij de bewoners van de flats aan de Tubasingel. Vindt er onderhoud plaats en blijken hun balcons in dubieuze staat. 56 bewoners mogen hun balcon helemaal niet meer op. En 499 mogen er wel om, mits met niet met meer dan één tegelijk. Het gaat om de balkons aan de achterzijde en zijgevels van woningen van Vidomes aan de Tubasingel. Ze zijn niet veilig, zo blijkt uit preventief onderzoek van de woningcorporatie. Niet alleen bij ons in Rijswijk, maar ook in Zoetermeer deed Vidomes onderzoek. Hun 160 woningen aan de Willem van Cleeflaan voldoen wel aan de veiligheidsnorm. Maar daar tegenover staat dat hun vlucht balcons, zo’n veertig in aantal, waarschijnlijk niet.
In Rijswijk waren drie bijeenkomsten voor de bewoners van de Ministerbuurt en het Rembrandtkwartier op vrijdag 28 augustus en dinsdag 1 september. Daar werd hen te verstaan te geven dat je wel op het balcon mag zitten of er wat op neerzetten. Maar vooral niet met een hele groep tegelijk.

Inmiddels is er vervolgonderzoek om te bezien welke maatregelen er moeten worden genomen om de balcons weer veilig te maken.