Nieuwe Prinses Beatrixlaan heeft economische belang

“De Prinses Beatrixlaan is op de toekomst voorbereid, niet alleen voor de nieuwe bewoners van de 3300 woningen in Rijswijk Buiten, maar ook voor de bedrijven in de Plaspoelpolder en de reizigers die vanaf het Centraal Station naar Den Haag-Rotterdam Airport willen met de nieuwe bus die we hier nog graag willen zien”, sprak Rijswijkse wethouder René van Hemert bij de opening van de verbrede Prinses Beatrixlaan. “Voor de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is deze weg in alle aspecten belangrijk. De belangrijke regionale verbinding, maar ook de perfecte fietspaden aan de beide kanten. Daarvan mogen er nog wel meer komen in de regio”, vulde Tom de Bruin, vice-voorzitter van de MRDH aan. Ook de Delftse wethouder Lennart Harpe sloot zich hierbij aan. “Dat de automobilisten niet meer in de file staan is een aanzienlijke verbetering”.
Goede onderlinge samenwerking
De weg is tot stand gekomen in samenwerking tussen Rijswijk, Delft en het MRDH en heeft 9 miljoen euro gekost waarvan het overgrote deel is opgebracht door het MRDH, hetgeen het regionale belang onderstreept. Auto’s en vrachtwagens krijgen nu direct aansluiting op de nieuwe A4. “In december gaat deze open, waardoor automobilisten in veel gevallen Rotterdam kunnen mijden,” aldus René van Hemert.

Indrukwekkende duurzaamheid
Na de officiële opening van de kruising liep het gezelschap terug naar het Informatiecentrum Rijswijk Buiten. Wethouder Lennard Harpe gaf aan onder de indruk te zijn van deze nieuwe wijk. “Met name de duurzaamheid vind ik indrukwekkend.