Geef kinderen een toekomst in jouw gezin

Heb je een pedagogische opleiding en wil je kinderen met pittige gedragsproblemen een thuis bieden? Word dan gezinshuisouder! Jeugdformaat houdt voor mogelijke gezinsouders een informatieavond op woensdag 8 september van 19:30 tot 21:30 uur aan de Fleminglaan16 in Rijswijk. Gezinshuisouders vangen kinderen met pittige gedragsproblemen op in hun eigen huis. Dit doen zij 24-uur per dag, 7 dagen in week. Jeugdformaat, de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp in Haaglanden, vangt kinderen die tijdelijk niet thuis kunnen wonen bij voorkeur op in een gezin. Zij wil de kinderen een veilig en stabiele omgeving bieden in een zo natuurlijk mogelijke omgeving; een gezin. Voor deze kinderen worden zorgprofessionals met een deskundige achtergrond gezocht die de zorg voor één tot vier kinderen op zich willen nemen, omdat ze thuis problemen hebben. De opvang is tijdelijk en kan variëren van enkele maanden tot anderhalf jaar. Daarnaast is er behoefte aan ouders voor de opvang in het weekend én voor in de vakantieperiodes. Gezinshuisouders komen in dienst van Jeugdformaat en krijgen professionele ondersteuning bij de zorg voor deze kinderen.
Onvoldoende gezinshuizen beschikbaar
“Op dit moment zijn er in de regio Den Haag 34 gezinshuizen waar jongeren met gedragsproblemen worden opgevangen en geholpen door gezinshuisouders”, zegt Rick van der Burg, woordvoerder van Jeugdformaat. ”In de regio Den Haag zijn op dit moment onvoldoende gezinshuizen beschikbaar, terwijl de behoeft hieraan zeker bestaat. Nu moeten de kinderen naar een gezin buiten hun eigen directe omgeving waar ze in opgroeien, terwijl het juist zo belangrijk is dat ze naar hun eigen school kunnen blijven gaan en kunnen blijven sporten bij hun eigen club. De opvang in een gezinssetting is namelijk de beste optie voor deze jongeren die niet meer thuis kunnen wonen. Met de professionele begeleiding van de gezinshuisouder is de kans dat deze kinderen kunnen opgroeien tot een volwassene die volwaardig kan functioneren in de maatschappij een stuk groter. Daarom zijn gezinshuizen zo hard nodig.”

Kijk voor meer informatie over deze bijzondere functie op gezinshuisouder.nl. Op deze website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor één van onze informatieavonden.

Over Jeugdformaat
Bij Jeugdformaat bieden wij kinderen en ouders professionele hulp bij opgroeien en opvoeden. Dat doen zij het liefst thuis, op school of in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ook als kinderen even niet meer thuis kunnen wonen, bieden zij met hun pleegouders, gezinshuisouders en logeerhuizen een passende oplossing. Meer informatie? Ga naar jeugdformaat.nl of bel 088 – 352 00 00