Strandwalfestival duurt een week in Oud Rijswijk

Het Strandwalfestival in winkelcentrum Oud Rijswijk begint al op woensdag 7 september met een speciaal samengesteld Strandwalfestivalmenu bij een aantal restaurants. Het weekend is in een echte marktsfeer. Op zaterdag met de weekmarkt en op zondag met de antiekmarkt en de textielmarkt. En muziek op zondag van de Swing Dutch Dixielandband. Ook laten ondernemers hun oldtimer zien. In het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september worden in en om het winkelcentrum Oud Rijswijk weer veel activiteiten georganiseerd. Onder andere het Strandwalfestival, de Textiel Biënnale in het Museum Rijswijk, de Open Monumentendag en op zondag een feestelijke Koopzondag met de Antiek en Curiosamarkt en de Oldtimershow.
Van 7 tot en met 13 september hebben diverse restaurants in Oud Rijswijk een speciaal Strandwalmenu samengesteld. De deelnemende restaurants zijn te herkennen aan de raamsticker.
Een aantal winkeliers hebben op zaterdag en zondag speciale aanbiedingen. De antiek en curiosamarkt is ook present op koopzondag 13 september. Gezamenlijk met de wekelijkse zaterdagmarkt en de textielmarkt op zondag is er dat weekend een gezellige marktsfeer in Oud Rijswijk.
De muzikale ondersteuning wordt op de koopzondag 13 september door Swing Dutch Dixielandband verzorgd.
Diverse ondernemers en bewoners uit Oud Rijswijk stellen hun oldtimer ten toon op zondag 13 september.

Strandwalfestival www.strandwalfestival.nl

Het Strandwalfestival is het jaarlijkse kunst, cultuur- en sportfestival voor en door alle Rijswijkers. In het tweede weekend van september komt heel Rijswijk samen op de oude strandwal, de plek waar de eerste bewoners hun huizen neerzetten op een prehistorische duinenrij, vandaar de naam! Onze strandwal loopt van De Naald in het Rijswijkse bos over de Van Vredenburchweg door Oud-Rijswijk naar de Haagweg. Deze route wordt jaarlijks in de aanloop naar het festival omgedoopt tot Strandwalboulevard.

Textiel Biënnale 2015 http://museumrijswijk.nl/textiel2015.html

In het museum Rijswijk wordt van 9 mei tot en met 27 september de Textiel Biënnale 2015 gehouden. Dit is een uitgebreide textielkunstexpositie. Op zondag 13 september wordt deze expositie aangevuld met een grootse textielmarkt op het museumplein en in de Oude Kerk.

Open Monumentendag www.historischeverenigingrijswijk.nl

De Historische Vereniging Rijswijk (HVR) organiseert ook dit jaar in samenwerking met de gemeente Rijswijk de Open Monumentendag (OMD) Ieder jaar heeft de OMD een thema: dit jaar is dat “Op Reis”.

Het volledige programma in winkelcentrum Oud Rijswijk:

Maandag 7 tot en met Zondag 13 september
• Bij diverse restaurants in Oud Rijswijk speciaal Strandwalmenu. De deelnemende restaurants zijn herkenbaar aan de “Strandwalmenu-sticker”

Zaterdag 12 september
• StrandwalFestival op de van Vredenburchweg
• Open Monumentendag
• Wekelijkse markt rondom de Oude Kerk

Zondag 13 september van 12.00 – 17.00 uur:
• Koopzondag met speciale aanbiedingen bij de winkels
• Antiek en Curiosamarkt
• Oldtimershow
• Textielmarkt bij museum en in de kerk
• Jazzmuziek, Swing Dutch Dixielandband, in Oud Rijswijk

De laatste informatie over winkelcentrum Oud Rijswijk vindt u op onze website www.winkelcentrumoudrijswijk.nl.