Schaamte! Het speelt de hele dag door mijn hoofd

Afgelopen zaterdag berichtte Omroep Rijswijk over een man met voetenfetisj die Rijswijkse vrouwen lastig valt. Hij is gesignaleerd bij winkelcentrum In de Boogaard. De Rijswijkse Marlies nam contact op met onze redactie omdat zij slachtoffer is geworden van de man. ‘Het speelt hele dag wel door m’n hoofd! Schaamte, en wat er had kunnen gebeuren. Voel me vooral heel dom. Normaal zou ik dit NOOIT hebben gedaan. Ik ben er ingetrapt en vind het belangrijk dat Rijswijkers hiervoor gewaarschuwd worden.’
Dat is de reactie die de Rijswijkse Marlies geeft aan Omroep Rijswijk over het voorval.

Tijdens het parkeren van haar auto bij de Boogaard kwam er een Nederlandse man, van eind 50, met een brilletje naar haar toe. ‘Hij zei dat er vlammen uit mijn uitlaat kwamen en dat ik een kat had aangereden.’ aldus Marlies. Ze vervolgt: ‘Die kat zou er nog steeds levend zitten en dit was zeer gevaarlijk omdat mijn auto zou kunnen ontploffen.’

De onbekende man deed zich voor als automonteur en zou het probleem heel makkelijk kunnen verhelpen. ‘Hij vroeg of ik naaldhakken had want die had hij nodig voor het afstellen van de pedalen.’

De Rijswijkse had deze niet bij zich, dus gingen ze deze kopen bij een schoenenwinkel. Op de vraag of ze dit niet gek vond, antwoordt ze: ‘Hij zei me dat hij die nodig had om die pedalen goed af te kunnen stemmen. Normaal gebruikte hij een apparaatje daarvoor.’

Ze vervolgt haar bizarre ervaring:

‘Vervolgens moest ik deze aandoen en we moesten een stukje gaan rondrijden zodat de motor warm genoeg zou worden. Even later op een parkeerplaats heeft hij met een schroevendraaier zogenaamd naast mijn pedalen één en ander afgesteld. Vervolgens moest ik gas geven en hard remmen. Hij pakte een fotocamera en begon foto’s te maken van mijn laarzen op die pedalen. Daarna heb ik meneer weer afgezet bij zijn scooter en gaf mij zijn “visitekaartje”.
Visitekaartje is van een bestaande garage uit Utrecht. Erg vervelend voor hun, door hem krijgen zij een slechte naam.

Na afloop begon het bij de vrouw duidelijk te worden dat het allemaal heel bizar was. ‘Verschrikkelijk dat ik dit heb laten gebeuren. Ik ben nooit zo goedgelovig en naïef. Maar de manier waarop hij sprak, was zeer geloofwaardig.’

Na dit alles begon me duidelijk te worden dat dit allemaal wel heel bizar was.

Het is niet voor het eerst dat de man in de media verschijnt. In 2010 was hij actief in Amsterdam waar hij vrouwen met dezelfde smoes zo ver kreeg om een rondje met ze te rijden over de A10 en foto’s maakte van hun schoenen.