Kinderen ‘brandscholen’ allemaal maandag weer naar school

—————-Wethouder Dierdorp: ‘Nadruk op veilige en geschikte lokatie’——————-
24 juli werden ‘t Prisma, de Snijders- en de Godfried Bomansschool getroffen door brand. Precies een maand later, op maandag 24 augustus, is er voor alle 500 kinderen een tijdelijke oplossing. “een veilige en geschikte lokatie”, benadrukt onderwijswethouder Nicole Dierdorp. Vanavond, woensdagavond, kwamen ongeveer 600 ouders van de kinderen bijeen in de Broodfabriek met hun vragen. Zij gaven aan tevreden te zijn met de wijze waarop zij de afgelopen weken zijn geïnformeerd door de gemeente en de schoolbesturen. Ook hebben ze waardering voor de beslissingen die met name de eerste week zijn genomen.

De avond begon met een algemeen deel. Daarbij waren naast gemeentelijke bestuurders, schoolbesturen en hoofden van de scholen, ook vertegenwoordigers van de politie, brandweer, de GGD en het sloopbedrijf. Daarbij ging het met name over algemene zaken. Ook vroegen ouders of er nog leermaterialen zoals boeken moeten worden ingezameld. Alhoewel hier nu natuurlijk drie scholen tegelijk zijn getroffen, hebben fabrikanten altijd een extra voorraad voor noodgevallen.

Busvervoer
Vervolgens gingen de ouders van de drie scholen uiteen. De ouders van de leerlingen van de Godfried Bomansschool die naar de Mgr. Bekkersschool in Delft gaan, hadden vragen over het vervoer met de bussen en de kinderopvang. ’t Prisma, dat naar de Generaal Vetterstraat gaat, gaat wat verder weg van de oude lokatie en de Snijdersschool gaat eerst korte tijd ‘kamperen; in onder meer kinderopvang de Boemerang en lerarenkamers. Zij zullen 1 september naar nieuwe noodlokalen gaan, die vanaf de Daniël Catterwijckstraat bereikbaar zijn. Alhoewel deze noodlokalen op hetzelfde terrein komen als de plek waar de brand woedde, worden ze daarvan gescheiden door de Van Zweedensportzaal.

Fasen
“Onze eerste zorg is dat de kinderen maandag weer naar school kunnen. Hoe lang de tijdelijke situatie duurt, weten we nog niet, dat moet allemaal nog worden onderzocht”, aldus de wethouder. Hoe lang de leerlingen van de Snijdersschool in de noodgebouwen blijven of hoelang de kinderen van ’t Prisma in de school aan de Generaal Vetterstraat blijven is nog punt van onderzoek. Wel wordt er vanuit gaan, dat de kinderen van de Godfried Bomansschool voor het eind van het jaar terug komen naar Rijswijk.
“Er is veel gebeurd en de kinderen hebben veel meegemaakt. Velen hebben hun schoolspullen zien verbranden. Het is nu belangrijk dat ze weer zo snel mogelijk in een vertrouwd ritme komen”, aldus Iwan Trouwborst, directeur van de Snijdersschool.