Verban de fietsendieven uit Rijswijk

De afgelopen jaren is gebleken dat vanaf het voorjaar tot in het najaar relatief veel fietsen worden gestolen. Daarom besteedt de Politie in de week van 31 augustus tot en met 4 september extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie. In Rijswijk is het graveerteam dinsdag 1 september tussen 09.30 – 11.30 uur en 13.00 – 15.00 uur op het Boogaardplein. Wat een ramp, kom je bij je fiets, is die gepikt. Lieden die het verschil niet willen weten tussen mijn en dijn. En die fiets reed net zo lekker, je had er net nieuwe banden op gezet. Dan wordt er gebeld. De politie. Er is een fiets gevonden met je postcode erin. Is die misschien van jou? Wouw, mijn fiets terug.
Fietsdiefstal is echter niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. Zo worden ze er op gewezen dat goedgekeurde sloten en een juiste manier van stallen diefstal kan voorkomen en dat ze er goed aan doen eerst te checken of een tweedehands fiets als gestolen staat geregistreerd op stopheling.nl.
In de actieweek werkt de politie samen met andere partijen, zoals gemeenten, leerlingen van middelbare scholen, buurtpreventieteams, vrijwilligers en studenten van de opleiding Veiligheid van het Mondriaan College. In Rijswijk is het graveerteam
dinsdag 1 september tussen 09.30 – 11.30 uur en 13.00 – 15.00 uur op het Boogaardplein.

Laat uw fiets gratis voorzien van een uniek nummer
Veel fietsen zijn niet voorzien van een uniek framenummer. Treft de politie een gestolen fiets op straat of bij een heler aan dan is het lastig de eigenaar terug te vinden Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert op diverse locaties gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard moet men wel met een aankoopbon of anderszins kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn.

Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd. Een promoteam van het Centrum voor Fietsdiefstal geeft preventietips op plekken waar veel fietsen gestolen worden en in de buurt van fietsenstallingen. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld. Deze zijn ook op politie.nl te downloaden.