Oude centrum van Rijswijk heeft stukje glorie terug

Midden in het prachtige historische centrum van Rijswijk staan nieuwe huizen in een klassieke stijl die goed past bij de omgeving. Dat was zo’n 60 jaar geleden wel anders, toen werd er een lomp gebouw neergezet voor het GEB. Totaal niet in harmonie met de omgeving. Gelukkig is die fout nu hersteld. De Schoolstraat in Oud Rijswijk. Elke zaterdag is het er druk, want dan is er markt. Als de Oude Kerk kon praten, dan had hij heel wat te vertellen. Het is immers het oudste gebouw uit Rijswijk. Het oudste deel van de kerk stamt uit de 11de eeuw. In de 17de eeuw ontstond haaks op de Herenstraat de Achterlaan,
Dat is de straat die we in de 19de eeuw de Schoolstraat gingen noemen. Genoemd naar de school die er stond. In de jaren zestig van de vorige eeuw werd er het GEB (gas- en elektriciteits bedrijf) gebouwd. In december 2012 ging de sloophamer erin, een jaar erna, december 2013, was de grond bouwklaar.

Binnenkort betrekken de bewoners hun huis. Over een paar jaar weten we niet meer wat een lelijk gebouw hier heeft gestaan.