168 buitenlandse studenten 3 jaar naar HBG-gebouw

De TU verwelkomt dit jaar zo’n veertig procent meer internationale masterstudenten dan in 2014. Met kunst- en vliegwerk is het gelukt ze te huisvesten. “Het was een forse operatie, maar het is gelukt”, zegt hoofd Central International Office (CIO) van de TU Elco van Noort. 168 kamers komen in het voormalige Rijswijkse hoofdkantoor van de Hollandsche Beton Groep (HBG) voor de duur van drie jaar.” Met de komst van zo’n 1450 internationale masterstudenten telt de TU-Delft er straks 450 meer dan vorig jaar. Daar komen nog eens vijftig nieuwe internationale bachelorstudenten bij. Vanwege het verlies van zo’n tweehonderd tijdelijke kamers voor internationale studenten, moesten er dit jaar dus zo’n zevenhonderd studentenwoningen worden gevonden, aldus het CIO van de TU in Delta het universteitsblad.
In Delft 322, in Rijswijk168 , in Den Haag 160 en in Schiedam 68 kamers. Na al dit gepuzzel is Van Noort al weer bezig met volgend jaar. “Nu is er veertig procent groei, vorig jaar was het twintig procent, wat gaat er volgend jaar gebeuren?” Het liefst wil Van Noort tijdelijke huisvesting zo veel mogelijk voorkomen. “We hopen voor volgend jaar een groot deel op te vangen met complex Torenhove en nieuwe huisvesting op de campus: in 2016 komt waarschijnlijk al een complex aan de Kanaalweg gereed dat deels bestaat uit containers. En in 2016-2017 komt er een studentenhotel op de plek van Deltares.”

Medewerkers van de TU staan vanaf komende maandag drie dagen op Schiphol om duizend internationale studenten te verwelkomen en met bussen naar Delft te vervoeren. Anderen komen op eigen gelegenheid.