Alle stadsvilla’s in de Tuinen van Sion inmiddels verkocht

Omroep Rijswijk was erbij toen wethouder Ronald van der Meij met de toekomstige bewoners van fase 8a van de Tuinen van Sion in RijswijkBuiten het startsein gaf voor de bouw van hun 50 duurzame woningen. Ook de burgers waarden innovatieve ontwikkelingen, want alle stadsvilla’s zijn al verkocht! Tussen nu en 2023 worden 3.500 woningen gerealiseerd in RijswijkBuiten. Woningen waarbij innovatieve technieken samen werken. Denk hierbij aan warmte uit de bodem, een warmtepomp en warmteterugwinning uit douchewater.
Daarnaast beschikken alle woningen over zonnepanelen en reageert het ventilatiesysteem op de aanwezigheid van mensen in een ruimte. De toevoer van de lucht vindt centraal plaats door een inlaat op het dak. De CO2-sensor meet in iedere verblijfsruimte het CO2-gehalte en een vochtsensor in de badkamer meet de relatieve luchtvochtigheid. Als het nodig is, wordt de toevoer hierop aangepast.

Dankzij deze technische maatregelen is de EPC-norm van deze woningen 0,0. Doordat ze aan strenge normen voldoen, kunnen ze decennia meegaan.