Streekdierentehuis ’t Julialaantje gaat renoveren

“Honderden vrijwilligers en talloze donateurs in Westland, Pijnacker-Nootdorp, Delft en Rijswijk zorgden ervoor dat het Streekdierentehuis ’t Julialaantje aan een nieuwe toekomst kan gaan beginnen. In een mooi nieuw pand, dat aan de meest recente inzichten voldoet. Het benodigde bedrag om te kunnen renoveren, is bijeen gebracht,” zegt voorzitter Ruud Tombrock. “Alle medewerkers en de vrijwilligers die zich elke dag inzetten voor de zwerfdieren in de regio en natuurlijk de pensiondieren zijn blij. Dit biedt zoveel nieuwe kansen. We zijn de inwoners in de regio enorm dankbaar ”.Het huidige asiel is meer dan 40 jaar oud en duidelijk gedateerd. De vloeren zijn gescheurd, het dak lekt en de kozijnen zijn verrot. Vooral dankzij de grote inzet van de medewerkers werd een hoog zorgniveau gegarandeerd.
De renovatie kost 1.3 miljoen euro. De afgelopen jaren was al een miljoen bijeen gespaard dankzij giften en erfenissen. De laatste drie ton, ja zelfs meer: 319.300 euro, is sinds januari bijeen gebracht door collectes en talloze acties van particulieren. Ook diverse fondsen droegen bij.
Wanneer, naar planning, voor de zomer van 2016 het nieuwe pand helemaal klaar is, staat er een modern streekdierentehuis met alle mogelijkheden. Nieuwe kattenverblijven, grote hokken, aparte quarantaineruimten. Maar nog steeds met de populaire hondenweide.
“Wij hebben er enorm veel zin in. De laatste jaren kostte het best veel tijd en energie om in de oude behuizing de zorg te geven waar wij voor staan. We hebben het altijd graag gedaan. Maar op een gegeven moment ben je alleen maar gaten aan de dichten. Als het gat in het dak is gerepareerd, dan springt de waterleiding. Het gebouw was echt op.”, aldus de beheerder Thea van Zwieten.

Bekijk hier het videoverslag