Authenthiek Shu Bao papieren naai-etui maken met Mieke Gorter

Mieke Gorter begeleidt regelmatig reizen naar Zuid-China waarbij cultuur, textiel en kunstnijverheid centraal staan. Zij bezoekt dan de provincie Guizhou, waar de Dong en de Miao volken wonen die een (nog) authentieke cultuur bezitten. Zij dragen met de hand gemaakte kleding, die versierd wordt met stukjes geborduurd textiel. Voor dit doel hebben zij altijd een naai-etui bij zich met draadjes, lintjes en bijzondere lapjes. Het naai-etui, de Shu Bao, maken zij zelf van papier van de binnen bast van de moerbeistruik. Het papier wordt op een ingenieuze manier gevouwen zodat er vakken van verschillende afmetingen ontstaan die vervolgens uitbundig worden versierd.
Mieke maakt met Rijswijkers tidens een workshop ook zo’n authentieke nai-etui. De workshop is van 10.00-16.00 uur, alle materialen zijn aanwezig (handgemaakt papier, Chinese textiel, stempels, verf, draad en lint). Koffie en thee zijn te verkrijgen in het museum, de lunch zelf meenemen
De kosten zijn € 50,- per deelnemer (inclusief materiaal).
U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar secretariaat@museumrijswijk.nl, waarna u een rekening krijgt. Na betaling is de afspraak voor de workshop definitief.
De workshop wordt gehouden bij een minimum van 8 deelnemers, het maximum deelnemers aan een workshop is 10 personen. Geef daarom, indien mogelijk, naast uw voorkeursdatum ook een alternatieve datum op.
Beschikbare dagen: maandag 24 augustus (vol), maandag 31 augustus (vol) en maandag 7 september van 10.00-16.00 uur. Dus er snel bij zijn