Rijswijkse Arie: Dat was mijn visstek, hier kwam ik graag …….

Nauwelijks bekomen van de aanblik van de door brand zwaar beschadigde visstijger zegt Arie die komt aanrijden met de scootmobiel: “Dit was onze vaste visstek, hier komen wij graag. E zit veel vis. Ook karper en zelfs snoek. Wij wonen in de Muziekbuurt. Als het mooi weer is kan je ons hier vinden”. Instemmend knikt een andere scootmobielganger. “Het is een prachtplek. Voor ons een mooi plek om te vissen. Niet te ver van huis. We hebben ook goed contact met Henk de beheerder in de blokhut hier vlakbij”. Als ik zin naam vraag zegt hij. “Schrijf maar alleen Henk, want je weet nog niet wie het heeft gedaan, dus kan je beter voorzichtig zijn.”
Afgelopen nacht kreeg de brandweer een melding van een brand in het Wilhelminapark. Ter plaatse werd duidelijk dat de mindervaliden visstijger in brand stond. Het materiaal van de stijger is kunststof, dus richtte de brand in korte tijd veel schade aan. De gemeente heeft vanochtend al foto’s gemaakt van de schade en moet gaan bekijken wat de vervolgstappen zijn.

Het is niet voor het eerst dat er brand ontstaat in het Wilhelminapark. Als ik wegloop zegt Arie: “Het leuke is dat er ook niet mindervalide vissers kwam, dat maakte het juist extra gezellig, het was echt, wij onder elkaar”.