Robbert Schaap (Spartaan) wint Ronde van Zevenbergen

Een sportman met passie. Zo kunnen we de 23 jarige Robbert Schaap, wielrenner bij de Rijswijkse Wielervereniging de Spartaan, zeker omschrijven. Vorig jaar won hij de ronde van Pijnacker. Vandaag reisde hij af naar het Brabantse plaatsje Zevenbergen om daar vervolgens als eerste over de finish te gaan en de winst te pakken. Schaap reed samen met zijn ploeggenoten Henk de Jong en Erik de Niet in de kopgroep van negen rijders.
Hij finishte wel alleen, want hij liet zijn vriendin en familie alleen op vakantie gaan. Robbert moest en zou de wielerrondes deze zomer rijden en met succes. Eerder dit jaar won hij ook de Rondes van Oud-Vossemeer, Zevenhuizen en Haspengouw in Belgie.

‘Dit wordt mijn negende jaar op de fiets. Ik begon 9 jaar geleden bij de Spartaan. Tussendoor heb ik een aantal jaren bij Restore Cycling in Pijnacker gefietst, maar omdat de perspectieven voor koersen in mijn categorie in Rijswijk beter waren ben ik teruggegaan naar de Spartaan’, aldus Robbert in gesprek met Stichting Omroep Rijswijk.

Robbert traint veel om in vorm te blijven. Per week traint hij gemiddeld 10 uur. ‘In die tijd leg je toch al snel 300KM per week af!’

Op de vraag of hij ooit de Tour de France gaat rijden is hij stellig: ‘Nee, daar ben ik te laat voor begonnen. Ik doe het voor mijn plezier. Daarnaast ga ik het laatste jaar in van mijn opleiding Climate & Management aan de Haagse Hogeschool. Ik hoop na mijn studie daarin een fantastische baan te vinden.

Ik wil graag in de installatietechnische wereld terecht komen die gericht is op duurzaamheid. Denk daarbij o.a. aan zonnepanelen.’ Hij vervolgt: ‘Maar… fietsen blijf ik er zeker bij doen. Ik doe dit voor de hobby en plezier en dan is het leuk om wedstrijdjes te winnen en lekker bezig te zijn.’

Robbert is enorm trots op de prestaties van RWV de Spartaan. Hij zegt hierover: ‘Vijf jaar geleden reed er bijna niemand meer bij de amateurs van de Spartaan. Drie jaar geleden hebben we het initiatief genomen om er wat van te gaan maken. We hebben renners verzameld en er een team omheen gebouwd met een ploegleider. Nu zijn we in de categorie ‘amateur sportklasse’ één van de beste teams van Nederland kijkend naar het aantal overwinningen.’

Volgende week zaterdag staat Robbert aan de start van de Ronde van Pijnacker.