Lisette Huizinga verrast met drie dimensionaal bewegende schilderijen

Lisette Huizinga is een kunstenares die zich niet bij traditionele schilderijen houdt, zij gebruikt moderne digitale technieken om drie dimensionaal bewegende schilderijen te creëren. Daarmee krijgt ze nu in Venetië op de Biënale veel enthousiaste reacties. Donderdagavond 27 augustus om 20.30 uur tont ze een film van dit werk in Rijswijk, in oude Indola fabriek aan de Nijverheidstraat 1. Aansluitend vertelt zij over haar werk. Een gratis plaats reserveren kan via info@project20.nl “Innovatie is mijn drijfveer. Het begon eind 2007 tijdens de opleiding schilderen aan de kunstacademie in Den Haag. Toen heb ik de penseel en de kwast neergelegd en ben gaan onderzoeken of ik met digitale middelen een schilderij kon maken. Ik wilde een statement maken, bewijzen dat verf niet perse nodig hoeft te zijn om een schilderij te maken”, vertelt Lisette. Hierna volgde een periode van research. In 2009 studeerde zij af met Caleidoscopia, een groot digitaal huis waarin een 3-dimensionale binnen- en tegelijkertijd buitenwereld waarin alle muren, vloeren en meubels letterlijk in elkaar overgaan. “
De research naar een innoverend begrip voor ‘schilderij’ kan ik onuitputtelijk voortzetten. Dit bedoel ik formeel, want velen zien dit op het eerste gezicht niet. Wel ervaart men dat het hele prettige werelden zijn om in te vertoeven. Mensen willen het werk graag in hun directe leefomgeving ophangen. De diepere betekenis van mijn schilderijen is bovenal het positieve wereldbeeld dat ze laten zien. Ik hoop te kunnen inspireren met mijn werk”.

Het werk met digitale technieken biedt de mogelijkheid om voort te bouwen op traditionelere vormen van kunst. Daarnaast leidt het tot experimenten waaruit zich weer nieuwe mogelijkheden ontvouwen. Lizette laat zich er dan graag door verrassen en meevoeren naar weer nieuwe experimenten.