Wat een verrassing, Buvelio is de leukste speeltuin

Annie van den Berg, voorzitter van speeltuin Buvelio aan de Willem van Rijswijckstraat is blij als we haar bellen. “Ja, na al die narigheid, toen we dicht moesten na de brand in de scholen is dit een prachtige opsteker. Nummer 17 op de lijst van leukste speeltuinen van Zuid Holland en de leukste van Rijswijk.” Toch weer een gelukkige dag dus. “Geluk komt in drieën. We zijn al weer een paar dagen open, de zomer toont zich nu van haar beste kant en we zien veel nieuwe mensen die naar Buvelio komen. Ik heb na een nare week weer alle reden om te lachen.”
De gouden glijbaan is een wedstrijd die is georganiseerd door collega Omroep West.
“Het is een idee van onze adjunct hoofdredacteur Henk Ruijl. Vorig jaar hebben we zo’n nominatie gedaan met de gevaarlijkste kruispunten”, aldus redacteur Kelvin Groeneveld. “Dit jaar kozen we voor de speeltuinen gekozen, dat deden we samen met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Zij doen dit elk jaar en volgen daarbij een standaardtest.” Vanaf 17 juni zijn de digitale stembussen geopend. “Het leverde zoveel leuk ereacties op dat we het volgend jaar weer gaan doen. Speeltuinen, je staat er nooit zo bij stil, maar ze zijn wel heel belangrijk voor een buurt”.

Rijswijk heeft nog een speeltuin in de top 60 van Zuid Holland en dat is Inter Amicos aan de Handelskade, zijn staan op plaats 26.