Brand schoolgebouw aangestoken, verdachte aangehouden

De politie heeft vandaag een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij de brand heeft aangestoken in de scholendriehoek. “Het gaat om een man met een verstandelijk beperking, die wordt verhoord door gespecialiseerde rechercheurs. We hebben hem niet in verzekering genomen maar brengen hem na het verhoor naar zijn zorgplek, aldus politie voorlichter Loek Houtepen. “Hij staat wel onder toezicht van de politie Morgen aan het eind van de dag wordt hij in het Paleis van Justitie vorgeleid aan de Rechter Commissaris die beslist over het verdere gerechtelijke verloop”.
De politie heeft het technische onderzoek naar de brand die ontstond op vrijdag 24 juli in een schoolgebouw aan de Willem van Rijswijckstraat in Rijswijk afgerond. Het forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat er geen sprake is van een technische oorzaak. Er wordt uitgegaan van brandstichting.

Na de brand meldden getuigen zich bij de politie. Op basis van deze getuigenverklaringen is op donderdag 6 augustus een 39-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van brandstichting. Het gaat om een man met een verstandelijke beperking. Hij wordt daarom door speciaal opgeleide rechercheurs gehoord.

Het onderzoek onder leiding van de officier van justitie duurt voort