BUVELIO MORGEN OPEN

De 330 gezinnen uit de wijk die lid zijn van Speeltuinvereniging Buvelio en natuurlijk ook de kinderen van de kinderopvangen in Rijswijk die hier normaal overdag naartoe gaan zijn blij. Buvelio is weer open. Ruim een week geleden was er brand in de drie basisscholen, waarbij asbest vrij kwam. De gemeente heeft geen risico genomen en in eerste instantie de hele wijk afgesloten om specialisten te laten onderzoeken of er asbest dat vrij was gekomen bij de brand, terecht was gekomen. Al na twee dagen mochten de bewoners naar huis. Het terrein van de scholen werd minutieus schoongemaakt. Al snel was duidelijk dat er bij Buvelio, door de windrichting niets was terecht gekomen. Wel werd voor de zekerheid de toplaag van het zand van de zandbak gesaneerd.
Vandaag om 16.30 uur is door de gemeente besloten het Buvelio terrein vrij te geven. Het bestuur is blij. “Wij zijn niet zomaar een speeltuin. 330 gezinnen uit de wijk zijn lid. Hun kinderen komen hier. Ook hun feestjes vieren ze hier. Zelfs de vergaderingen van de Vereniging van Eigenaren worden hier gehouden”, zegt voorzitter Joop van Kralingen.

Bestuurslid, al 35 jaar, Annie van den Berg vult hem aan: “Het is hier vertrouwd, niet voor niets komen de kinderen van de buitenschoolse opvang hier. We hebben een vast team vrijwilligers. Veel inmiddels al oma’s die hier toezicht houden.”

Morgen, dinsdag om 10.00 gaat de speeltuin weer open. Er komt nog een warme periode aan, dus de kinderen kunnen weer naar hun vertrouwde speeltuin!