Oude Rijswijkse vrouw weer geld ontfutseld

Donderdag 23 juli jl heeft er een babbeltruc plaats gevonden in Rijswijk bij een 83 jarige vrouw. In de avond, om ongeveer 19:45 uur, werd er gebeld en er stond en man en een vrouw aan haar deur. De man sprak gebrekkig Nederland en wilde bij de vrouw naar binnen. Hij zei dat hij de nieuwe bovenbuurman zou worden en vroeg of de buurt rustig was. Ook wilde hij maten hebben van de ramen etc voor gordijnen. De oude vrouw stond hem te woord maar sloeg geen acht op de vrouw die erbij was. Toen de man en de vrouw samen waren, merkte ze dat er uit haar slaapkamer diverse sieraden waren meenomen en geld uit een kluisje. Het geld was van de AOW van de vrouw en wat spaargeld.
De man was blank, 50 tot 60 jaar oud, normaal postuur, kaal hoofd met kort grijs haar aan de zijkant, 165 tot 170 cm lang, droeg een grijze broek en een licht overhemd met een rode stropdas en zwarte schoenen.
De vrouw was blank en ongeveer 35 jaar oud, ze had een slank postuur en was 165 cm tot 170 cm lang. Ze droeg een jurk met een gekleurd strepen motief en een vest met daaronder kantoenen schoenen.

De oude vrouw is het slechtoffer geworden van een babbeltruc. Heeft U iets gezien, heeft u informatie over de daders of dit feit, belt u dan met de politie van Rijswijk op het nummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.