Burgemeester Bezuijen bij bewoners Wijnandt van Elsstraat

De Vereniging van Huiseigenaren (VVE) had de bewoners van de Wijnandt van Elstsraat donderdagavond uitgenodigd voor een bijeenkomst in de brandweerkazerne. De brandweer die vorig weekend met 120 manschappen de brand in de scholendriehoek heeft bestreden. Aanwezig was ook burgemeester Michel Bezuijen . Hij sprak na afloop uitgebreid met alle bewoners. De avond is belegd om de leden van de VVE, maar ook de bewoners, te willen informeren over alles wat hen bezig houdt en alle vragen die zij nu, bijna een week na de brand hebben”, aldus Danny de Roo voorzitter van de VVE.
Ook Gerben Burgers, de beheerder van het complex was aanwezig. “Direct op vrijdag heb ik contact opgenomen met de verzekeraar waar we als VVE zijn verzekerd met een opstalverzekering met de schademelding. Daarbij moet je denken aan schade aan muren, plafonds en kozijnen. Maar ook de voortuin die is geruimd in verband met eventueel asbest”. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat iedereen de schade bij hem meldt. Voorwerpen in het huis zoals het tapijt (alles war niet vast zit in het huis), moeten de bewoners melden bij hun verzekeraar van de inboedelverzekering.

“De heg die is weggehaald, heb ik ook gemeld bij de verzekering. Als jullie ook wellicht mooie planten hadden, kom daarmee, want het is niet de bedoeling dat jullie worden benadeelt voor een brand bij de buren.” De schade aan de auto’s door bijvoorbeeld het wegslepen of roet voor mensen die geen casco, maar een WA verkering hebben kunnen die ook melden bij de gemeente.

Indrukwekkend was ook het relaas van Lucien Beckand, hij op die vrijdagochtend de officier van dienst. “Om zes uur werden we gepiept. Het was om de hoek, dus we waren er heel snel. Daar aangekomen zagen we dat het fietsenhok en de gevel van eerste en twee etage in brand stonden. We zijn begonnen de brand van binnen- en buiten uit te bestrijden. Toen de brand steeds groter werd hebben we besloten om ons naar buiten terug te trekken in verband met de veiligheid van de brandweermensen. Het doet je wel wat als je daar bezig bent. Het is toch een school, daar zijn kinderen bij betrokken. Dat maakt veel indruk op de kinderen, de ouders en de bewoners”.

Burgemeester Bezuijen benadrukte dat de gemeente de bewoners wil helpen met de schadeclaims. “Als er vragen zijn, laat dat dan weten. Na alles wat U heeft meegemaakt, willen we dat zoveel mogelijk proberen te verzachten.” Hij vertelde dat de komende periode de nadruk komt op de herhuisvesting van de kinderen na de schoolvakantie en de toekomst van het gebouw. Na afloop nam hij en loco-burgermeester René van Hemert uitgebreid de tijd om met alle bewoners te praten. Een avond waar de bewoners met een goed gevoel op terug kijken. “Informatief en met veel ruimte voor vragen”.