The Foodlovers scoort hoog in hygiëne en veiligheid

Elk jaar stuurt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) inspecteurs langs bij lunchrooms. Ook in Rijswijk bij The Foodlovers op het Eisenhowerplein bij het station. Het bedrijf scoorde hoog in de test. “Ik ben blij, aan de andere kant verbaasd het mij niet. Wij zijn ons bewust van hygiëne en veilig omgaan met voedsel. Daar trainen we onze medewerkers ook op”, is de eerste reactie van Maryam Samadi aan Feel Good Radio Rijswijk. “We zijn er gefocust op HCCP, dat zijn de kritische controlepunten waar je op moet letten. Ook persoonlijk hygiëne is een punt van aandacht. We laten medewerkers die door willen groeien in het bedrijf ook op onze kosten de cursus sociale hygiëne volgen”, vult Maryam aan.
Over het algemeen is het goed gesteld met de hygiëne van de lunchrooms in Zuid-Holland. Dat blijkt uit cijfers van de (NVWA). Zij beoordeelt lunchrooms op drie punten: hygiëne, veilig omgaan met voedsel en ongediertebestrijding. Als een bedrijf op alle onderdelen goed scoort krijgt deze een groene kleur. Horecazaken die iets te verbeteren hebben krijgen oranje, of rood.
Eind vorig jaar concludeerde de NVWA dat er bij negen zaken in deze regio iets moest veranderen. Nu is er één lunchroom waarbij de NVWA concludeerde dat er ‘iets valt te verbeteren’. Volgens woordvoerder Tjitte Mastenbroek moet dat zo snel mogelijk gebeuren. ‘We spreken samen met de ondernemer een tijdspad af waarop deze zaken in orde moeten zijn. Indien nodig voeren we een herinspectie uit, of de ondernemer stuurt een foto en meldt de verbetering op deze manier digitaal’.

In deze regio komen geen rode zaken voor. In totaal telt Nederland drie van dit soort ondermaatse lunchrooms: twee in Amsterdam, één in Valkenswaard. Daar moet de boel snel op orde zijn, anders dreigt sluiting.