Dode hond met vastgebonden pootjes gevonden in water

Bij een aanlegsteiger aan de Leidsevaart in Voorhout is dinsdag een dode hond gevonden. Zijn pootjes waren vastgebonden. De politie denkt dat de hond is verdronken en al langer in het water lag. De overleden hond was een bruine ongecastreerde reu met een witte bef, een kruising tussen een Amerikaanse pitbull en een ander ras. De halsband van de hond was zwart, had een oranjebruine binnenkant en was redelijk nieuw. Wie herkent de hond? Bel 0900-8844. De politie is een onderzoek gestart na de vondst van een vermoedelijk verdronken hond. Het dier werd op dinsdag 21 juli gevonden bij een steiger van een jachthaven aan de Leidsevaart. Mensen die de hond herkennen worden nadrukkelijk gevraagd om contact op te nemen.
Getuigen vonden het dode dier bij een steiger van een jachthaven aan Leidsevaart in Noordwijk en schakelden de politie in. Dierenagenten stellen een onderzoek in naar de eigenaar van het dier omdat het vermoeden bestaat dat de hond is verdronken en al enige tijd in het water lag. Zijn pootjes waren vastgebonden. De overleden hond was een bruine ongecastreerde reu met een witte bef. Het betreft vermoedelijk een kruising tussen een Amerikaanse pitbull met een ander niet bekend ras. De halsband die hij droeg was zwart met een oranje/bruine binnenkant en was redelijk nieuw.

Slaat u aan op de omschrijving van de hond? Bent of (her)kent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever uw tip anoniem doorgeven? Dat kan ook, door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000.