beginnerscursus Taoïstische Tai Chi

Op woensdag 5 augustus start in Rijswijk een nieuwe beginnerscursus Taoïstische Tai Chi™ interne kunsten voor gezondheid. De cursus begint met een gratis proefles. Iedereen is daarbij welkom om zelf te ervaren wat deze interne kunsten zijn en wat het voor je eigen gezondheid kan betekenen. De proefles is van 20.00 tot 22.00 uur in TTC gebouw, Bilderdijklaan 1 in Rijswijk, aanmelden is niet nodig. Taoïstische Tai Chi™ interne kunsten voor gezondheid is een vorm van tai chi die specifiek gericht is op het verbeteren van de gezondheid. De zachtheid van de bewegingen maakt deze eeuwenoude Chinese bewegingskunst geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of lichamelijke gesteldheid. De vele strekkingen en draaiingen zorgen voor sterkere botten, beter functionerende spieren, soepele gewrichten, een beter evenwicht en een verbeterde bloedsomloop en lymfedrainage. Dit alles heeft een positief effect op je gezondheid, waardoor mensen met chronische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, reuma, artrose, MS, hartklachten, COPD hier veel baat bij hebben.
Naast de fysieke effecten ervaren veel beoefenaars ook een weldadige rust in het denken. Het uiteindelijke doel van deze taoïstische training is om lichaam en geest weer in balans te brengen met jezelf en je omgeving. In deze training ligt de nadruk op vriendelijkheid, vrijgevigheid en behulpzaamheid voor anderen, waardoor je je eigen spanningen en zorgen makkelijker los kunt laten. Dit is geen loze kreet, maar een heel belangrijk onderdeel van wat we doen. Zo geven bijvoorbeeld alle geaccrediteerde instructeurs, als onderdeel van hun persoonlijke training als vrijwilliger, onbetaald les.

Beginnersklassen worden op ruim 30 locaties in Nederland aangeboden door de Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland. Kijk op onze website www.taoisttaichi.nl voor meer informatie en klassen bij jou in de buurt. Je kunt natuurlijk ook bellen: (070 3994221).