Dubbelexpositie Inge Verlind en Joyce Oey bij Kunstuitleen

Deze en volgende maand exposeren Inge Verlind en Joyce Oey bij de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk. Inge Verlind met keramiek rond het thema ‘My African Girls’. Joyce Oey exposeert met schilderijen vol kleurvlakken met verschillende structuren. De expositie kunt u bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. U vindt de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk. De toegang is gratis Inge Verlind – de Jong werd geboren in voormalig Nederlands-Indië. Op haar twaalfde kwam zij naar Nederland. Zij begon al met boetseren toen haar kinderen klein waren. Zij vond het heerlijk “hun koppies te boetseren.”Acht jaar gelden volgde zij een beeldhouwcursus. Zo werd, naast het werken met was en steen, haar belangstelling weer gewekt voor het werken met klei.

Nu, op haar zeventigste, heeft Inge haar eerste expositie. Ze maakt nu keramiek van sexy dames, die zij “My African Girls” noemt.
Kleurvlakken met eigen verhaal

Joyce Oey tekent en schildert al sinds haar jeugd. Zij verdiepte zich in verschillende schildertechnieken en de daarbij behorende achterliggende ideeën. Joyce ziet schilderen als een scheppingsproces dat zich laat leiden voor kleur en vorm.

De techniek die Joyce gebruikt is het over elkaar aanbrengen van vele lagen kleuren. De vorm die dan ontstaat, probeert ze naar een voorstelling te brengen. “Door het aanbrengen van een licht-en-donker-kleuren-spel wordt de innerlijke beleving veruiterlijkt. Zo vertellen de kleurvlakken met hun verschillende structuren door lichtintensiteiten hun eigen verhaal.”

De expositie kunt u bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek. U vindt de bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein 101 in Rijswijk. De toegang is gratis