Westlandse Wereldkampioen zet zich in voor asiel Julialaantje

De Westlande dressuurruiter Parick van der Meer uit Naaldwijk hoefde geen moment na te denken toen hij hoorde van de dreigende sluiting die asiel ’t Julialaantje boven het hoofd hangt. Hij liet zijn beroemde en talentvolle paard Uzzo een afdruk zetten voor op een tegel in het nieuwe asiel. “Als je echt van dieren houdt, dan wil je toch niet dat een zwerfdierenopvang moet sluiten”. Patrick van der Meer is een gevierd dressuurruiter die met zijn paard Uzzo Nederland vertegenwoordigde op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Samen met Anky van Grunsven, Edward Gal en Adelinda Cornelissen.
Als kind boekte hij al successen op landelijke wedstrijden. Daarna stapte hij over naar de dressuursport, waarin hij ook zo succesvol was dat zijn paard Uzzo in 2006 wereldkampioen jonge paarden werd.

Nu runt Patrick van der Meer met zijn vrouw Silvia al bijna 20 jaar de gecertificeerde trainingsstal De Hoeve in Naaldwijk. En hij heeft drie dochters Dana, Finette en Veerle, dus de naam Van der Meer zal in de hippische sport de komende jaren zeker blijven klinken.

Asiel ’t Julialaantje in Rijswijk is al 40 jaar oud en moet worden gerenoveerd. Het dak lekt, de vloeren zijn gescheurd en de kozijnen zijn verrot. Ook voldoen de hokken niet meer aan de regels. Jaarlijks worden hier zo’n 500 zwerfhonden en –katten uit de regio opgevangen.
Er ontbreekt nog 67.000 euro voor de renovatie. Wilt U ook een tegel in het nieuwe asiel, kijk dan op www.wordheld.nl of www.asieljulialaantje.nl